OZ9F | +45 4277 6813 | oz x 9 x f@oz9f.dk | before @ is only oz9f

QO-100 og 13 cm Transverter

Så skal jeg til at lege med QO-100 og 13 cm båndet.
Jeg har fået lov til at købe en Transverter som er en kombi QO-100 og 13 cm transverter. Det vil sige at transverteren har et kredsløb til transformation til en LNB ca 789 MHz downlink fra 10.5 GHz til 70 MHz, 50 MHz eller sådan noget og uplink fra 70 MHz, 50 MHz til 2.4 GHz til QO-100. Samme transverter har også et RX kredsløb til 13 cm, altså er det også en transverter til 2.4 GHz som jo er det område vi i Danmark må benytte på 13 cm, efter at vi er blevet forvist fra 2.320 GHz.

Konstruktionen skal bruges sammen med en RFzero som skal levere de LO signaler jeg skal bruge til transverteren. Det bliver spændende.

Her er min nye transverter til EsHail QO-100. UpLink 2.4 GHz og downlink 10.48 GHz.
Under transverteren ligger en RFzero som giver mig de forskellige LO, så jeg kan bruge min ICOM IC-7300 på 70 MHz.
Så har jeg fået monteret kabler, så det nu er muligt at bruge transverteren. Jeg har genbrugt/brugt forskellige coax-kabler derfor de sjove bukninger. Der mangler at blive trukket PTT fra radioen og til PA-trinet til 2400 MHz. Jeg kunne ikke vente, jeg måtte se om der var hul i transverteren.
Her er bagsiden med forbindelserne til GPS antennen, IF RX og TX (til modificeret DB6NT interface til IC-7300) styring af interface, LNB indgang, USB-port til RF-Zero og selvfølgelig TX 2400 MHz.

Her har jeg så en lille film med test af min POTY antenne til 2.4 GHz. Der er ikke signal nok til, at jeg kan komme over QO-100. Men det havde jeg heller ikke regnet med. Så jeg har lavet en lille test af om der kommer noget ud til antennen.

Jeg har savet toppen af LNB’en og slebet “halsen” så den kunne gå ind i røret.
Her er POTY og LNB monteret på parabolen. Og så har jeg sat en lille modtagerantenne op foran POTY antennen for at se om der kommer signal ud.
Se nedenstående video.