OZ9F | +45 4277 6813 | oz x 9 x f@oz9f.dk | before @ is only oz9f

DB6NT Transverter interface Mods – Output

Jeg har, som mange andre, der har købt i en ICOM IC-7300 fået et behov for, at kunne tilslutte en transverter. I det her tilfælde en transverter til QO-100. Transverteren bliver behandlet på sin egen side her på mit site.

Jeg har et par kolleger som også ønsker deres DB6NT interface kan give lidt mere output til deres transverter, derfor har jeg bestemt at lave et lille print til denne “mods”. OZ5N – Steen har, som jeg har forstået det, udtænkt denne løsning. Jeg har bare rentegnet den og lavet nogle print.

Her har vi DB6NT interfacet monteret i IC-7300 og jeg har lagt en prototype (1:1 udskrift) på papir, for at se hvordan det vil virke. Jeg har klemt den endelige lidt mere.
Her er schematic for løsningen. Otte komponenter (Der er fejl C5 skal være 100nF)

Jeg har valgt at lave et lille print som kan skrues fast til interfaceprintet med en skrue. Dette første forsøg, kan jeg se, efter at jeg har lavet print, skal ændres vedrørende skruehullet. Der skal være kobber til stel, som skal overføres mellem de to print.

Skruehullets symbol skal ændres til en mindre størrelse for at lave kobber til stel mellem de to print.
Her er top layer og som det ses, er hullet til skruen for stort. Der mangler kobber.
Her har jeg fjernet papiret fra strygeprintet og skal nu bearbejde resultatet for at coatningen, som ligger henover de lyse/gennemsigtige baner.
Så er der ætset print og jeg har fjernet coatningen på printet i midten. Mangler de to sidste før det hele skal have kemisk tin.
Så har de tre print fået lidt kemisk tin. Min opløsning med kemisk tin er blevet for gammel og kan derfor ikke rigtig bruges længere. De skulle have ca. 20 minutter, men har fået 12 timer!
Her er partlisten, så nu mangler jeg bare at få klistret nogle komponenter på printet. (Fejl C5 skal være 100nF)
Her har vi DB6NT IC-7300 transverter interfacet inden opdateringen.
Jeg siger det selv, det plejer, at se pænere ud! Det her er noget gratværk.
Alle komponenter er nu monteret og klar til montering på DB6NT printet.
Jeg har valgt ikke at skære en printbanen til TX over. Det gør jeg så ved at løfte benet på relæet. Det ben lige til venstre for dioden.
Her er benet løftet på relæet. Jeg har lagt en stump krympeflex under benet for at isolerer.
Jeg har monteret en skrueterminal på undersiden, den er loddet på.
Så er printet monteret den rød/blå ledning er 12 volt.
Set forfra og der er et overblik over til ledningerne.
Set fra højre side.
Set fra venstre.
Set fra oven.
Her er det hele monteret i radioen.

Så har jeg lavet nogle målinger.

Jeg har monteret et gammelt mellem kabel med rødt/hvidt stik. De ender op i ny monteret SMA male stik ved min QO-100 transverter og det er der jeg har lave mine målinger. Der er ca. 65 cm kabel.
De to kabelstumper ender op i disse to SMA mail, henholdsvis TX (RDO) og RX (RDO). Jeg har foretaget mine målinger på mit selvbyggede OZ2CPU digitale powermeter. Frekvensen jeg har brugt er 70,200 MHz og FM.
Jeg har også målt output fra min transverter til QO-100.