OZ9F | +45 4277 6813 | oz x 9 x f@oz9f.dk | before @ is only oz9f

Frekvenstæller 4 GHz

 Simpel RF/Microbølge frekvenstæller.

For nogel år siden blev jeg inspireret af en hjemmeside jeg faldt over, nemlig S53MW havde en artikel om hvordan har havde lavet en frekvenstæller baseret på en PIC 16F876A. Den blev jeg nødt til at eftergøre!

Her er umiddelbart resultatet. Ovenstående billede viser tælleren med et signal på 525 MHz. Det er da meget godt ramt ved første forsøg. Jeg skulle altså lige trimme den på plads.

Projektet begyndte med, at jeg samlede komponenter jf. det diagram jeg fandt på S53MW hjemmeside. Jeg havde tidligere haft held med at opdele projekter i små del projekter ved at samle i små poser med kontrollister. Det gjorde jeg også her.

Samtidig med at jeg samlede komponenter, skulle jeg jo have lavet print til de forskellige dele af tælleren.

Her ses mine PCB, der efter ætsningen er blevet forsølvet. Endvidere har jeg et ekstra sæt Foto-INK papir til strygeprint. Det virker fint.

Mit mainboard klar til montering.

Jeg skulle bruge en kasse til indbygning af tælleren og valget faldt på en fin kasse fra skrotbunken. Jeg skulle bare lige lave en ny forplade:

Der blev lavet huller til displayet, stik og kontakter.

“High TEC” omskifterne virker faktisk OK. Her over ses bagsiden af forpladen med et stort display 16 x 2 LCD med grøn baggrund. Mainboard helt til højre, så TTL-board, RF-board og MW-board helt til venstre.

Så er der monteret kabler.